Vakanties aan zee

Een huisje huren op het strand is het begin van een geweldig rustgevende, maar ook avontuurlijke vakantie. Wie na een aantal maanden lang hard werken voor het eerst in het strandhuisje gaat slapen, wordt kwiek en uitgerust wakker. Dat komt doordat op het strand vooral het geluid van de branding te horen is. Dat is bijzonder rustgevend, en het zal ervoor zorgen dat je diep en ontspannen kunt slapen. Overdag zorgen het strand en de zee er ook voor dat je je prima kunt ontspannen, ongeacht welke activiteiten je doet. Aan het einde van de dag krijg je dat lome gevoel, dat je uiteindelijk leert herkennen als het vakantiegevoel.

De Zeeuwse kust

Van alle Nederlandse provincies heeft Zeeland de meeste kilometers kust. Niet alle stranden liggen meer aan de open zee, want er zijn ook stranden aan aan het Haringvliet en het Grevelingenmeer. Daar zijn dus geen getijden, maar aan de kwaliteit van de stranden is dat niet te merken. In deze meren zijn in vergelijking met de Noordzeekust de sportieve mogelijkheden veel uitgebreider. Toch zullen liefhebbers van de zee liever kiezen voor een strandhuisje Zeeland in Zeeuws Vlaanderen of op Walcheren. Deze stranden geven je net wat meer het pure vakantiegevoel.

Wat is een vakantiehuisje?

De belangrijkste eigenschap van een vakantiehuisje is, dat het op het strand staat. Zodra je het huisje verlaat loop je in het zand. De zee is dus echt op loopafstand. Strandhuisjes zijn alleen geopend in het seizoen, tussen begin april en oktober. Het zijn huisjes met in elk geval een woonkamer en een open keuken. Er is ook altijd minstens één slaapkamer. Strandhuisjes zijn volledig gemeubileerd en gezellig ingericht. Je vindt er alle luxe die nodig is voor een aangenaam verblijf, zelfs wifi. Maar eigenlijk heb je die luxe niet nodig, want tijdens een vakantie in een strandhuisje ben je toch vrijwel de hele tijd op het strand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *